Kandidater EU-val 2019

Direktdemokraterna kandiderar till Europaparlamentsvalet den 26 maj 2019 med följande kandidater. Omröstning har skett om ordningen på valsedlarna och kandidaterna presenteras således i samma ordning som på valsedeln.

 
1
Thomas Larsson

Född: 1968
Yrke: Kommunikatör. Utbildning, fil.kand i strategisk kommunikation.
Bor: Stockholm
E-post: 
Varför är du direktdemokrat?
Jag är direktdemokrat för att jag tror på den kollektiva intelligensen och att det är dags att ta rösträtten till nästa nivå.

 
2
Raffi Avakian
Född: 1988
Yrke: Business Developer student @ Hyper Island, klar December 2019
Bor: Uppsala
E-post: 
Varför är du direktdemokrat?
Jag har alltid velat kunna plocka ut det bästa från alla partier men idag så går det inte. Med DD så får vi Svenska folket mer makt i att rösta på hur vi vill ha det i vårt land och ett stort plus är genom att använda blockchain e-voterings system så kommer röstningarna gå till mycket fortare och säkrare samt vi värnar om miljön då vi slipper skövla skog för att tillverka miljontals röstblanketter.
 
3
Oscar Dahlström
Född: 1994
Yrke: Pappaledig
Bor: Örebro
E-post: 

Varför är du direktdemokrat?
Jag tror på att alla har samma rätt att få bestämma i ett samhälle.

 
4
Niklas Enström
Född: 1974
Yrke: Student
Bor: Göteborg
E-post: 
Varför är du direktdemokrat?
Blockpolitikens tid är över. Vad Sverige behöver är en färglös, transparent och omutbar sakpolitik.

Platon sammanfattade det bäst:
”Den som eftersträvar makt, är minst lämpad att inneha den.”

Jag anser att det politiska system vi (och många andra länder) har, missbrukas av en slags elit, oavsett vilken färg de säger sig tillhöra.

Att ett fåtal skall få bestämma över ett flertal andra är inte rättvist. Det borde inte vara så demokratin skall användas.
Om jag blir vald att företräda Direktdemokraterna i EU, så lovar jag att alltid rösta enligt medlemmarnas vilja, även om det skulle strida mot min personliga åsikt.

Det är demokrati på riktigt.

ps. Om du vill veta mer om mina ståndpunkter eller idéer i detalj så kan du läsa mer om dem på www.vision2022.se
 
 
5
Mikael Nordfors
Född: 1958
Yrke: Läkare, Musiker
Bor: Kungsbacka
E-post: 
Varför är du direktdemokrat?
Det var jag som började det hela och startade det första partiet med flytande demokrati på agendan, Direktpartiet 1993. Jag designade också den första programvaran för flytande demokrati, som bl.a. låg till grund partiet Demoex, som kom in i kommunfullmäktige i Vallentuna 2001. Jag är också läkare, musiker och pappa till sex barn och morfar till fem barnbarn. Jag är direktdemokrat för att jag vill kunna engagera mig politiskt utan att behöva ljuga och kompromissa med min integritet. Det största problemet på vår planet är att 2-4 procent av befolkningen är psykopater, och att dessa har 95% av makten. De har förstört varje organisation hittills i mänsklighetens historia och är experter på att manipulera till sig makt, förkläda sig med goda fasader och lura alla. Det enda sättet att minska deras inflytande är att sprida makten så mycket som möjligt. Därför uppfann jag flytande demokrati.
 
 
6
Erika Olofsdotter Johansson
Erika Olofsdotter Johansson, Hedemora.
Född: 1970
Yrke: Behandlingsassistent
Bor: Hedemora
E-post: 
Varför är du direktdemokrat?
Demokrati ska vara folkmakt
 
 
7
Danny Fröberg
Född: 1968
Yrke: IT Drift & Säkerhet / Instruktör Försvarsmakten 
Bor:  Orsa
E-post: 
Varför är du direktdemokrat?
Blev direktdemokrat för att efter åratal i länder utan demokrati har jag insett värdet av riktigt demokrati och hur värdefull känslan hos ett folk vars röst verkligen hörs är för en nations utveckling. 
 
 
8
Axel Tingman
Född: 1992
Yrke: Student
Bor: Stockholm
E-post: 
Varför är du direktdemokrat?
Jag är direktdemokrat för att jag tror att den bästa typen av demokrati är den som vågar ge medborgarna makt över politiska beslut på riktigt. Teknologiska framsteg har förändrat vårt samhälle i grunden och givit oss nya möjligheter att kunna representera folkviljan. Direktdemokrati är ett naturligt nästa steg i den politiska samhällsutvecklingen.
 
 
9
Kimmo Ylisoini
Född:  1971
Yrke: Elektriker
Bor: Norrtälje
E-post: 
Varför är du direktdemokrat ?
Jag tror inte att det nuvarande politiska systemet fungerar längre. Det är för många beslut som tas som inte verkar vara förankrade hos de röstande. Med dagens teknik finns möjligheten för oss alla att vara med och försöka påverka dessa beslut, folkets röst på riktigt och inte folkets röst på en politisk elit som fjärmar sig mer och mer från folket. Där kan Direktdemokraterna med min och andras hjälp vara den kanal som ser till att politiken verkligen blir som majoriteten vill.
 
 
10
Magnus Bäckström
Född: 1960
Yrke: Försäljningsansvarig ”Sales Manager” på ett företag i Lund som arbetar med Medicinsk Bildteknik.
Medical Imaging Technologies
Bor:  Kävlinge
E-post: 
Varför är du direktdemokrat?
Jag är direktdemokrat för att jag inte tycker att nuvarande system där man låter ett parti representera dig i alla frågor fungerar.
”Det var en röst från lilla jag
som blev sviken och svag
Med politiker vid ratten
min röst är värd vatten
Direkt Demokrati en dag”
 
 
Finns det inte valsedlar i din vallokal går det bra att skriva Direktdemokraterna på en tom valsedel.
Rösta för direktdemokrati den 26 maj!

Din rösträtt mellan valen