Tack för allt hårt arbete!

Valdagen för 2018 års val är över, slutgiltig räkning av rösterna pågår och vi kan alla se tillbaka över allt arbete som genomförts av oss alla inför valet med en enorm stolthet och glädje. Vi kan konstatera att alla insatser som genomförts av er alla har lett till att allt fler känner till Direktdemokraterna och vårt budskap och detta är väldigt goda förutsättningar inför framtiden.

Det preliminära valresultatet för 2018 visar på en oerhört svår parlamentarisk situation där båda blocken minskat och Sverigedemokraterna ökat. Detta kommer att innebära stora utmaningar kring regeringsbildning, vilket också kommer innebära kompromissande och svikna löften. I denna situation hade det verkligen behövts sätt för alla väljare att vara med och påverka politiken i Sverige, men tyvärr så finns inte dessa möjligheter nu när valdagen är slut.

Den slutgiltiga rösträkningen pågår fortfarande och det går ännu inte att säga hur det gått för Direktdemokraterna i detta val, men det finns indikationer på att vi gjort ett mycket bättre val än 2014 även om vi inte har fått tillräckligt med röster för att ta plats i riksdagen. Vi har lärt oss mycket under denna valkampanj kring hur vi arbetar tillsammans, möjligheterna att komma ut i medierna, interna strukturer som behöver förändras samt hur vi kan arbeta för att sprida vårt budskap. Detta innebär att vi är stärkta efter detta val och kan arbeta bättre framöver, både internt och externt.

Vi är oerhört tacksamma över allt arbete som ni alla har lagt ner för Direktdemokraterna inför valet 2018 och vi är också hedrade över det förtroende vi som styrelse fått från er att förvalta Direktdemokraterna denna mandatperiod.

Vi kommer inte ge oss utan kommer att fortsätta arbeta för att Direktdemokraternas löfte ska bli verklighet och vi kan erbjuda verktyg för direktdemokrati och flytande demokrati. Varje steg för oss ett steg närmare!

Vi kommer nu att gå vidare in i analys av valet och påbörja arbetet att utveckla Direktdemokraterna inom olika områden för att skapa en verksamhet för framtiden. Direktdemokraterna kommer bara bli starkare och starkare genom allt det stöd vi har fått!

Med vänliga hälsningar

Styrelsen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*