Anton om det politiska läget och varför han blev medlem

Anton Andersson

Efter att ha följt politiken sen jag var 16 år så har jag innerst inne känt att den långsiktiga utvecklingen inte håller. Att verkställa förändring tar tid, oönskade reformer gör att vindarna vänder snabbt och snart är man tillbaka där man började.

Jag har gång på gång påmints om att man inte längre röstar för vad man själv tycker utan snarare om vad andra tycker. Det politiska klimatet har utvecklas till en form av ständig kamp för att vinna förtroende hos fåren, aka folket. Politiker ändrar åsikter till höger och vänster, dit vindarna vänder. Åsikter anses oacceptabla och debatten stryps något otroligt. Medier lutar allt mer åt olika politiska håll och kanter och viljan att rapportera om objektiva fakta begränsas av rädsla om att gynna partier som ej speglar ens egna åsikter.

Återigen påminns jag efter att ha sett valrörelsen i USA och hur lik den är Sveriges. “Vi och dem”. Man letar hellre smuts hos dem som inte håller med istället för att hissa det man själv står för. Möjligheten att ta in nya perspektiv på verkligheten försämras drastiskt och politiken förvandlas till en form av supporterkultur man ser inom sporten. Våld växer fram och man gräver ner sig i en eko-kammare av sina egna åsikter.
Vi behöver en demokrati där förändring kan ske på folkets räkning och inte en handfull människor. En bättre framtid där makten ligger hos folket, på riktigt!

Tack för att ni har har tagit initiativet för en rejäl förändring.

En reaktion på ”Anton om det politiska läget och varför han blev medlem”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*