Snart kommer appen som gör det möjligt för alla att rösta i riksdagen direkt från mobiltelefonen

Christian Paulsen som är nyvald styrelsemedlem i Direktdemokraterna har tagit initiativet att driva ett utvecklingsarbete med utvecklingen av en mobil applikation som skall vara redo till valet 2018.

Christan beskriver hur scenariot skulle kunna se ut: “medlemmar loggar in via BankID appen. Första gången väljer man sitt parti (eller sin representant). Systemet kommer sedan automatiskt rösta därefter, men för första gången någonsin erbjuds möjligheten att göra ett avsteg och när som helst rösta själv.”

Tanken är att medborgare fortsatt skall kunna delegera sina röster i frågor man inte vill sätta sig in i, men när man har frågor som man engagerar sig i ska man kunna rösta direkt. En förutsättning för att idéen ska realiseras är, enligt dagens regler, att Direktdemokraterna passerar 4% spärren som de större partierna instiftat.

“Vi har en otroligt hög konvertering när vi pratar med folk på gatorna i Stockholm eller visar videon på hemsidan. Vårt problem är att få folk att rösta trots spärren. Ingen vill slösa bort sin enda röst på ett parti utan makt i Riksdagen”, säger Christian Paulsen, som också är VD på Apptimize AB.

“Genom en medlemsavgift som ska ses som ett röstlöfte och ett medlemsantal som uppdateras i realtid med målet 250,000+ (4%+) kan alla vara säkra på om vi kommer in i riksdagen eller inte”, avslutar Christian.

SWISHA 50 kr till nr 1235383740

Skriv ditt personnummer i meddelandefältet så blir du medlem (i enlighet med PuL). När appen släpps får du få ett SMS. Som medlem kan du då logga in med BankID och prova röstsystemet.

Läs mer om projektet på egov.se

DELA PÅ SOCIALA MEDIA

2 reaktion på “Snart kommer appen som gör det möjligt för alla att rösta i riksdagen direkt från mobiltelefonen”

  1. ___123___Snart kommer appen som gor det mojligt for alla att rosta i riksdagen direkt fran mobiltelefonen – Direktdemokraterna___123___

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*