Yvonne Ahtaanluoma-Pettersson. Direktdemokrati.

Yvonnes väg till Direktdemokraterna

Som ivrig användare av Internet ploppar det ofta upp frågor på hemsidor om användarvänlighet m.m. som jag ombeds att svara på. Jag tar mig alltid tid att svara på frågorna och hoppas vara till hjälp för att göra hemsidor mer användarvänliga.

Jag vill att den värld jag lämnar efter mig till barn och barnbarn ska ha användarvänlig demokrati. Jag kallar den medborgarvänlig demokrati!

De politiska partierna finns på Internet, enskilda politiker finns på Internet – väljarna finns på Internet. Verktyget för direktdemokrati – Internet – finns framför näsan.

Min väg till Direktdemokraterna har varit snårig, lång och krokig. Jag har varit medlem i olika politiska partier, vilka ställt, och ställer, sig frågan: ”Vad ska vi i partiet tycka i den här sakfrågan?” Jag kände, och känner fortfarande obehag inför själva frågan. Borde inte partierna fråga dem som tar konsekvenserna av politiska beslut: ”Vad tycker ni medborgare i den här sakfrågan?” Men det händer inte.

Kan företag och organisationer ställa frågor till kunder och medlemmar online och sammanställa resultatet, så borde det inte vara så svårt för beslutande politiska församlingar att göra detsamma. Hittills har jag inte sett politisk vilja för medborgarvänlig demokrati. Nu vill jag inte vänta längre på den politiska viljan!

Yvonne Ahtaanluoma-Pettersson. Direktdemokrati.

Som utbildad lärare (dock lyckligt avhoppad) vill och kan jag rösta själv i riksdagsfrågor som rör just utbildning. I andra frågor kan jag sakna sakkunskaper och kan då delegera min röst till det parti jag skulle ha röstat på om Direktdemokraterna inte fanns.

Nu finns Direktdemokraterna! Jag behöver inte påtvingas den representativa demokratin längre. Med Direktdemokraterna i riksdagen kan jag välja att i varje sakfråga rösta själv eller att ge bort min röst.

Det är den demokratin – medborgardemokratin – jag vill lämna efter mig till barn och barnbarn.

Yvonne Ahtaanluoma-Pettersson
Medlem i Direktdemokraterna, Öregrund.

3 reaktioner på ”Yvonnes väg till Direktdemokraterna”

  1. Tack för din historia, Yvonne! Vi är inte ensamma längre, fler och fler har liknande berättelser och det betyder massor att få läsa andras.

  2. Hej Yvonne! Hoppas du kan bidra till att göra vår hemsida användarvänlig och ‘säljande’. Sidan partiets lokalavdelningar kunde t ex prydas av en bild som gärna hämtats från resp kommuns hemsida.
    Lista på partier/organisationer som vi samarbetar med kunde vara bra. ‘Barometer’ för antalet anmälda medlemmar och eventuellt kommuner de representerar skulle ge en skjuts för kampanjen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*